Henry Land

Henry Land er et hett EDM-navn grunnet solid internasjonal oppmerksomhet rundt hans remixer. Låter av blant annet Diplo, Calvin Harris, Ariana Grande og 2Pac har fått nytt liv etter en real overhaling av nordmannen. Henry Land markerer nå overgangen fra DJ og produsent til selvstendig artist med sin første originale låt ”Runaway”.

Henry Land har et solid antall avspillinger på diverse plattformer.
Da han fortsatt opererte under Soundcloud, hadde han i bortimot 3 millioner avspillinger. Hans remix av B.o.Bs ”Back & Forth” har over 175 000 avspillinger på Spotify og han har rundt 1,3 millioner avspillinger på YouTube.

Henrys engasjement for musikk startet i tidlig alder. Han utforsket det musikalske landskapet ved å lære seg trompet i en alder av åtte. I barndommen studerte han ulike sjangere som jazz, blues, barokk, storband og klassisk musikk. Senere utvidet han sin forståelse for musikk ytterligere, ved å improvisere og skape musikk selv. Han ble fanget av elektronika ved 14-årsalderen, og utforsket sin egen stil med F1 Studio i en alder av 16. Å komponere musikk med forskjellige instrumenter, gjorde at musikkproduksjon raskt ble en lidenskap for oslogutten.

22-åringen fra Bærum har allerede en imponerende merittliste bak seg. I et utdrag av hva han på et par år har oppnådd, kan det nevnes at han har vært på den prestisjefylte Topp-lista på Hypemachine.com under de ti mest populære låtene, og hans remixer har vært spilt i det MTV-produserte TV-programmet ”Dexpedition”.

På ”Runaway” har han med seg den norske artisten ODA på vokal. Resultatet er at man som lytter belønnes med en herlig balanse mellom melankolsk tekst og pulserende beats. ”Runaway” er en dansbar elektronikahit som fungerer perfekt for dansegulvromanser ut i de sene nattetimene.