Luxus Leverpostei

Luxus Leverspostei så dagens lys i 1991 i den lille byen Kvinesdal som ligger sør i Norge. Navnet tok de rett og slett fra en leverposteiboks de fant i et av bandmedlemmenes kjøleskap. Med fire medlemmer ga de ut tre taper de tre første årene, og solgte over 3000 eksemplarer bare i hjembyen. Luxus var på vei til å bli et fenomen.

Det første albumet heter “Absolute Bullshit”, og ble gitt ut på MTG Funny Times Gap i 1996. Absolute Music hadde dog problemer med navngivingen og forlangte at bandet måtte gi albumet et nytt navn. Luxus endret da navnet til “100% Bullshit”, og solgte over 40 000 eksemplarer.

Luxus har alltid vært et turnèband, og reist masse rundt i Norges land. Under den heftige turnévirksomheten, plukket bandet opp et rykte om å være et sinnsykt liveshow. På scenen var det ikke unormalt å se flere av bandmedlemmene i dameundertøy eller ikke noe klær i det hele tatt.

Deres andre album, Bare Ræva, hadde 30 000 solgte og julesingelen “Øl og Sylta Flesk”, som for øvrig ble spilt inn i Abbey Road Studios, solgte 7000 eksemplarer. Det er med andre ord en lang historie om suksessturneer og mye salg opp gjennom pårene med det såkalte rølpebandet.

På grunnlag av bandets vulgære tekster og eksepsjonelle opptredner, har Luxus Leverpostei ikke kommet foruten noen stor ståhei. Media er sjokkert over at dette bandet har solgt over 160 000 kopier, da det sannsynligvis ikke finnes et annet band i historien som har fått så mange negative anmeldelser og uttalelser som Luxus Leverpostei.

Her er bare noe av det media har sagt om bandet:

“Gjennområtten – og fengende. Nå er tenåringssvaret på D.D.E tilbake, men med tekster som får namsosbandets Rompa Mi til å fremstå som høyverdig poesi.” – Dagbladet

“Luxus Leverpostei har lagt bort bleiene og blitt rebelske skolegutter. Plata er en stor fleip med alvorlige undertoner. 40 000 mennesker har så langt kjøpt fjorårets største fleip.” – Fædrelandsvennen

“Luxus Leverpostei er et hån mot menneskeheten. Kommer du over en Luxus Leverpostei CD-boks: Tenk ikke engang på å gi den til katta!” – Vårt Land

“Smakløst inntil det pinlige. Landets ledende bad taste party er over oss igjen. …Et dybdedykk mot bunnen av den mest banale poprockens flaueste klisjeer.” – Nordlands Fremtid

Crazybandet fra Kvinesdal som tidligere nevnt tok sitt navn fra en leverposteiboks de fant i kjøleskapet, har nå holdt det gående siden 1991. Etter album som 100% Bullshit, Bare Ræva, Tarmgass og Rølp, feirer de nå sine to første tiår med den særdeles veltitulerte samlingen 20 år med promp og fis, men ingen Spellemannpris.

Albumet inneholder 21 av guttas mest populære låter, og det følger dessuten med en DVD med fire videoer og tre bonuslåter.