Norwegian Gospel Voices

NGV, Norwegian Gospel Voices er et kor som består av medlemmer i alderen 20 til 35 år. De er alle dyktige sangere. De er et litt annerledes gospelkor, i hvertfall i følge norsk standard. De mikser tradisjonell gospel med elementer fra disco, soul, jazz og RnB.

Koret så dagens lys i februar 1994, og ble medlem av Nor Mission i 1999. I 1998-99 spilte NGV alt fra tradisjonelle (negro spirituals) til mer moderne musikk i hip hop og RnB miljøet. Årene etter jobbet NGV med mer moderne gospel musikk, urbane gospelstiler, men med dominerende elementer fra hip hop og RnB. Dette ble grunnlaget for det første albumet. På debutalbumet Let´s Dance hentet de inn flere gjesteartister fra flere forsjellige musikksjangere. Albumet ble produsert av Mojo fra Oslo Fluid og artister som Omar Rolle alias Big O, Ronnie Le Trekrø, og musikere fra Klovner i Kamp bidro på det albumet. Dette ga albumet stor spennvidde og spennende variasjon i musikken.

Koret har en enorm energi og entusiasme på scenen, og variert konsertprogram som gjør det mulig for NGV å opptre på alle mulige scener. Alt fra større scener med fullt band, dansere, rappere, breakdancere, til intimkonserter med bare piano.