Seven

Seven er et oslobasert band, men medlemmene har andre opphav. De kommer fra Kristiansand, Måløy, Volda og Oslo. De har blitt sammenlignet med band som Blondie, Surferosa og Briskeby. Dette plasserer Seven in poprock sjangeren, og det er akkurat der de hører hjemme. Musikken er fengende og akkurat så tøff i kantene at de får den karakteristiske lyden som kjennetegner bandet. Energiske gitarer, melodiøs bass, med en liten touch av tidlig 80-talls synthesizer, som gir Seven den akkurat riktige disco-grooven.

Annete Gil og Ole Tom Torjussen startet bandet i 1998, og på høsten i 1999 var den første utgivelsen klar, CDen, If You Want To Play. Den inneholdt fire låter. Det første hele albumet kom i 2001 etter rekrutteringen et par nye medlemmer til bandet. Albumet At the Six and the Sevens fikk gode kritikker og singelen Bite var en stor hit på MTV. Etter lengre turnèvirksomhet  var det tilbake i studio for å lage nytt album. I 2002 slapp de en singel med fire låter som en smakebit på det kommende albumet. French Kiss kom i 2003, deres andre album.

I 2003 hadde tre bandmedlemmer tatt kvelden og blitt erstattet med Joachim and Nils Olav. Anette og Ole Tom forblir kjernen i Seven og skriver også de fleste sangene for bandet. I 2004 brukte de tiden på album nummer tre i rekken. De slapp Don´t Change Lover in the Middle of the Night i 2005.