Annette Gil

Etter 10år som frontvokalist og låtskriver i bandet Seven, har endelig Annette tatt skrittet inn i soloverden. Mange har de siste årene utropt Annette Gil’s karismatiske stemme til norsk rocks tøffeste kvinnestemme. Gjennom fem album har Annette styrt Seven-skuta med sine vestlandske røtters medfødte navigeringssans

”Ørkendisco” er det Annette selv kaller musikksjangeren sin, det er beskrivelsen på dansbare beats og drivende gitarer. Farget med oransje-røde farger i et øde univers og Annette Gils følsomme stemme og svevende harmonier i sentrum. Singelen This Train som kom ut i starten av februar, er en del av albumet Desert Disco som kommer ut senere i år.

Den er inspirert av godgammel country ala Johnny Cash, til åttitalls gothrockere som Siouxsie and the Banshees og Sisters of Mercy. Annette har også et nært forhold til musikken til det tyske 80-talls ikonet Sandras drømmedisco, og ikke minst sin første forelskelse Michael Jackson.

Men en av hennes største inspirasjonskilder er mormoren Aslaug på 90 år. Hun har alltid vært en energisk og positiv drivkraft, som har sunget og holdt eldretrimmen ved like på sykehjemmet i over 60 år.

Med seg på laget har hun musikalskpartner og trommis Ole Tom Torjussen som fikser teknikken, samt spiller flere av instrumentene i studio. Annette spiller selv de fleste synthene. Musikere som bidrar er Joachim Skjervum og Mats Grønner på gitarer, Rune Gandrud på bass, Atle Rakvåg på baritone-gitar og Henning Sandsdalen på gitar og bass.

Låtene er spilt inn i HOD studio, som er Annettes studio og andre hjem..