Byz

 27. mai 1984 ble en av Sveriges største pop- og rapmusikere født. Han fikk navnet Andreas Byström og vokste opp i Sala. Rundt tusenårsskiftet kom han frem i musikkbransjen under navnet ”Byz”, som er inspirert fra hans etternavn. Dette utfoldet seg i en solid musikkarriere med flere gode samarbeid, blant annet i Norge.

Platekontrakt i 2006

Byz’ tre første album ble sluppet ut via eget plateselskap, og trykket opp i begrenset opplag. Det var ikke før i 2006, da Byz signet med Warner Music, og kom ut med skiva “Fett av dig”, at han virkelig nådde ut til det store publikum. Albumet bestod av tidligere utgitte låter fra årene 2004-2006, som “Karatefylla”, “Do you wanna fuck” og “Hey Där”. I 2008 slapp Byz albumet “Ser det ut som jag bryr mig” sammen med sin barndomsvenn og artisten Headline, som på den tiden var aktuell på Melodifestivalen.

Norsk samarbeid

Våren 2011 gjorde Byz et imponerende samarbeid med rapduoen Erik og Kriss; de produserte den landsomfattende låta “Ølbriller”, som tok Norge med storm. Dette resulterte i stor suksess med over 3 millioner visninger på Youtube, og et salg som kunne strekke seg over trippel platina. Låta ble også en sterk konkurrent da den var blant de nominerte til “Årets hit” kontra andre store norske artister under Norges Spellemannsprisutdeling, januar 2012. Singelen ”Tjena Tjena Tjena” som gjestes av Kriss (Erik og Kriss), og den svenske Idoldeltakeren #3 i 2008; Robin Bengtsson solgte til dobbelplatina i Norge sommeren 2012.

Nå aktuell med

Byz står bak flere låter som har bidratt til god feststemning blant norsk ungdom, og 27-åringen har ikke tenkt å gi seg. Med til sammen over 10 millioner visninger på Youtube, er han tilbake med den ferske singelen “Min Dealer” som gjester den Svenske artisten Sibel.

Se musikkvideoen til “Tjena Tjena Tjena” her!