Cindy Kvinlaug

CINDY KVINLAUG ”THE BEST PART OF ME”

En stødig, glad og småhes stemme, en stor countrydrøm, spillejobber på bar med pappa Steven, kokkeutdannelse, puddelrock, IDOL og CD-innspilling i Nashville: Dette er historien om Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal.

Cindy Kvinlaug stilte opp på ungdommens kulturmønstring for første gang da hun var 9 år, og fremførte ”Bye Bye Love” av Everly Brothers. Dette ga kvindølen mer smak.

Hennes kall var å synge og opptre, noe som førte til at hun hadde massivt med spillejobber fra hun var 15 år sammen med sin far Steven Kvinlaug. Etterhvert startet Cindy sitt eget Countryband, med navnet Roadkill. De turnerte over hele Sørlandet i over 3 år. Eventyrlystne og kokkeutdannede Cindy tok en pause fra bandet og søkte lykken i Spania der hun livnærte seg som sanger, kokk og bartender i et halvt år, før turen gikk videre tilbake til Norge. I 2006 kunne vi se henne på IDOL, med sin karakteristiske klesstil og særegne stemme; Cindy er en ekte countrygirl og er stolt av det! Selv er hun fornøyd over å komme blant de 40 beste ut av 8000 deltakere, men historien slutter heldigvis ikke der!

Cindy tok turen videre til Countryens hjemland, Nashville, hvor hun jobbet med topp produsenten Brent Mason; mest kjent som gitaristen til Alan Jackson. Mason så Countrytalentet i Cindy, og sendte henne låter fra bl.a. Bobby Terry og Victoria Banks (også låtskriver fra bl.a Jessica Simpson). Cindy har også bidratt mye på låtskrivingen på albumet, og hun er dyktig til å gjøre andres låter til sine egne.

Albumet er produsert i “Fool On the Hill” and Emerald Studio, musikerne som bidro på albumet:

Cindy Kvinlaug , vokal

Scott Williamson på tromme,

Jimmy Carter på bass,

Larry Franklin på fele og mando,

Bobby Terry på akustisk gitar

Brent Mason på el gitar

Buddy Hyatt på Keybord,

Paul Franklin på Steel gitar

Wes Hightower og Cindy Kvinlaug koring

Eric Legg på teknisk

Hør Cindy`s første singel “Long Gone Train”