Klovner i Kamp

KIK ble opprinnelig startet av to gamle venner, Alis og Dr. S, en gang i løpet av november 1994. Gutta holdt da til i et kunstnerkollektiv på Tåsen i Oslo, området hvor de vokste opp. De fikk kort tid etter bandets oppstart, selskap av nok en Tåsengutt, med navnet Dane. Dette skjedde gjennom deres felles interesse for grafitti og tekstskrivning. Dane tvang seg umiddelbart til en fast plass i bandet, først som materialforvalter og senere som fullverdig dåsemikkel på livstid. Etter noen sporadiske opptredener på diverse obskure hip hop-jams og ungdomsklubber, gikk gutta for egne surt oppsparte penger i studio for å spille inn en demo. Dette viste seg å være en overraskende dyr affære for tre arbeidsløse gutter med slanke lommebøker, så de inngikk en pakt om å aldri bruke spenn på noe man kan gjøre minst like bra selv. På bakgrunn av dette, så hjemmestudioet Bjølsen Lyd dagens lys.

I 2000 kom det første albumet, som lød navnet Scwin. På denne tiden var Fingeren kommet inn i bildet, da under aliaset Goldfinger. Etter plateslipp ble det turnè på klovnene, og turneen ble til alles overraskelse sparket i gang med et utsolgt John Dee (400 slapp ikke inn) og en enorm etterspørsel fra hele landet. Gutta reiste landet rundt, spilte for sultne publikummere, og ble raskt et av landets mest spillende band. Sommeren 2000 bestemte Dansken seg for at han ville flytte hjem til moderlandet og bosatte seg i Danmark.

Dette kunne vært kroken på døra for KIK, men etter mye om og men ble det vedtatt at Dansken måtte innfinne seg i Norge minst en gang i uka. Dette for å kunne fortsette turneen og starte produksjonen av en ny plate. Senere det året kom albumet Bjølsen Hospital, som også viste seg å bli en stor suksess. I 2003 ga de ut EPen Fritt vilt, og albumet Kunsten å Fortelle kom samme år. I 2005 ga de ut plata Ørnen Tek Ikkje Unga. Da bandet hadde sin avslutningskonsert på Rockefeller den 1. september 2006, kunne de ta en ”velfortjent pause”.

Klovner i Kamp er de mestselgende rapartistene gjennom tidene, de solgt over 30 000 eksemplarer av albumet Bjølsen Hospital. De har også vunnet flere anerkjente og respekterte priser innenfor norsk språk og musikk. Flere av medlemmene fra Klovner i Kamp er nå medlemmer av skranglebandet Yoga Fire, sammen med deres tidligere rap-kollega Apollo, og deres tidligere lydmann Søren ”Posen” Brandt.

“Bare meg” av Klovner I Kamp.