Lucky stroke

Fire bærumsgutter som starter popband er i utgangspunktet sjelden en god idé. Allikevel slo vokalist/gitarist Smaaland og trommis Sky J seg sammen, etter å ha studert Popular music på the Music Institute i London i 2006-2007. De tok også med seg bassisten Hval som nettopp hadde fullført musikklinjen på Rud Videregående skole. I jakten på en kjekk gitarist med store ferdigheter på gitar, falt valget til slutt på Preben Gundersen. Dette samarbeidet ble straks opphavet til bandet Lucky Stroke, som fikk sin eksistens allerede i 2006 da gutta fra Bærums Verk som nå er bosatt i Oslo, ennå var tenåringer.

I 2009 ga de ut den uavhengige singelen ”Hip hop rockstar” med rapperne Robin og Bugge, som ble listet på radiostasjonen NRJ. Det samme året gikk gutta i studio for å spille inn sin debutplate Me Generation i 2009, som er produsert av Rune Lamøy (eksgitarist i Jack in the Box og Audiopulver) med Mike Hartung (A-ha, Carola, Superfamily, Lene Malin) og Chris Samson (Natasha Bedingfield, Marit Larsen, Maria Mena) på laget. Det resulterte i en platekontrakt hos MTG Music, og platen nøt 2 uker på VG-lista, i tillegg til at låten ”Your grace” ble spilt over 100 ganger på radiostasjoner som P1, P3, Radio Norge og P4.

Den tidligere tensing-dirigenten og kvinnesjarmøren Sky J, meldte seg på Korslaget i 2010 for Erik og Kriss, mens Smaaland ble med Anine Stang sitt Oslo-kor. Dette lille Korslaget endte med en seier til Sky J, og etter deres innsats som ble vist på TV2 i beste sendetid, fikk bandet fart på seg. Da Det Store Korslaget var over, ringte Erik og Kriss til Lucky Stroke og etterlyste et band til å backe dem på Norgesturneén de skulle ha i 2011, med deres nye plate ”Back to Business”.

Bandet var ikke vanskelige å be, og 2011 viste seg etter hvert å bli et år med over 100 konserter i Norge, men også med turer innom Danmark og Sverige. Gutta opptrådde på enorme shows som VG-lista i Oslo for over 50 000 mennesker, VG Lista-turneén, Tivoli i København for 40 000 mennesker, Spellemann på NRK og Senkveld med Thomas og Harald på TV2.

I mellomtiden har vokalist, gitarist og produsent Erik Smaaland hatt suksess som låtskriver og produsent med blant annet debutplaten til Atle Pettersen, Based on a true story, singelen Mo – “Dance like a freak”, og de offisielle remixene av Tone Damli – “Stuck in my head” og Gabrielle – “Ring meg”, på radio.

I løpet av 2011 lagde bandet sin egen blogg som fulgte dem gjennom deres turné med Erik og Kriss. Besøk siden, og bli bedre kjent med bandet og de sjarmerende bandmedlemmene HER

Etter nok en runde med kreativt arbeid i studio, er bandet nå klare med en oppfølger. Først ute er den flunkende nye singelen “Stereo”, som beveger seg inn i populærmusikkens rekke våren 2012. Det er en melodiøs feelgood-låt bestående av dansbar rytme, med en påfølgende unik musikkvideo.‬

‪Det er flere grunner som gjør denne videoen imponerende og ikke minst iøynefallende; bandet har fått med seg vakre Miss Globe 2011, Nina Fjalestad, og den nye hotshotten innenfor dub step-dansing, Fahil Anweri. I tillegg blir musikkvideoen, som er produsert av Robert Erstad Egron, den første av sitt slag i Norge med motion graphics, animasjon og silhuett-grafikk.