Marie Forr Klåpbakken

Bak navnet Marie skjuler det seg en energisk felespillende og syngende frøken fra Gudbrandsdalen. Hun har bl.a. gjort seg bemerket gjennom duoen Marie & Julie på TV2s “Norske talenter”, “Hver gang vi møtes på TV2”- våren 2012, sammen med FRIKAR, og ikke minst som Helene Bøksles faste felespiller.

Marie satser for tiden alt på sin egen musikk, og slapp første singel “To unge vakre” i mai 2011. Marie og hennes eminente band blander elementer fra folkemusikken med en god dose lekenhet, og leverer tekster som gir publikum en fengende og ærlig opplevelse.

“Hun har en utstråling, tilstedeværelse og inderlighet som bidrar til at musikken får vinger” (Helene Bøksle)

”Marie Forr Klåpbakken på Herr Nilsen er Narum, Odd Nordstoga & Vamp i ett” (Hanne Hoftun, NRK P1)

Platedebut

Marie er platedebutant og storsatsingen til MTG music våren 2012, med plata ”Framtida”, som hun selv sier det skal være en drømmeverden man kan flykte inn i. Med seg har hun fått Odin Staveland (Vamp) som både musiker og produsent, Torbjørn Økland (Vamp) og Chris Wolfe Holm (Sondre Lerche).

Platen er spilt inn i ABC- studio i Etne, med et live-ideal. Det er gjort mange pålegg som gjør lydbildet variert, orginalt og stort – men med akustiske instrumenter. Denne type sjanger av folke- og pop-musikk går rett inn i norske hjerter.

Inspirasjon

Marie har skrevet all musikken til platen selv, utenom en sang som produsenten Odin skrev. Hun legger fokus på at personligheten hennes kommer frem i musikken, og at lytteren skal kunne kjenne igjen den følelsen Marie hadde da hun skrev teksten, eller laget musikken. Alle tekster fremføres på nynorsk, og handler om livet, kjærlighet, svik, drømmer og sommerfugler.

“Jeg blir inspirert av artister som tør å vise sine svake sider; som gir meg noe spesielt å tygge på. Om det ligger i tekstene eller melodiene varierer, men høyst oppe på min inspirasjonsliste pr.dags dato, ligger Maria Mena, Marit Larsen, Ane Brun og Allison Krauss”, sier den sjarmerende sangfuglen.

Idé

Hun har også hatt sine strategiske tanker rundt idéen av plata:

“I musikkbransjen er det så utrolig mye bra musikk at man må klare å skille seg ut om man skal få tilhørere. Jeg ønsket å lage en plate hvor jeg kunne spille musikk som jeg selv liker å høre på, uten at noen hadde hørt akkurat det samme før. Siden jeg spiller fele/hardingfele/bratsj også, så blir utrykket fort mer interessant for publikummere, ihvertfall live.

Gjennomtenkt plate

“Den har en rød tråd, og det er illustrasjonen og tanken bak fuglane. Man kan aldri holde en fugl i bur, den må få lov til å fly fritt – ellers uteblir lykken. På fremsiden av coveret lokker jeg illustrerte fugler til meg, og på baksiden slipper jeg de fri. Tanken her er at jeg holder lytteren akkurat lenge nok til at den kan slippes fri, og heller søke tilbake igjen om den er villig til å bli med inn i min verden en gang til.

Platen skal hete “Framtida” fordi man ikke bør dvele ved det som har vært, heller se videre og fokusere på en god fremtid full av glede.”

God feedback for debutanten

Med fornuftige tanker og en riktig innstilling i god behold, har Marie en lys fremtid foran seg. I disse dager har hun allerede fått terningkast 5 av Lillehammer Byavis og blitt A-listet på P1 med den fortryllende singelen ”To Unge Vakre”. I tillegg til dette, har hun også opptrådt i Nitimen og Norsk på norsk.

Marie har med andre ord en god fremtid full av glede, å fokusere på.

Dagbladet (Fredrik Wandrup):
Solskinns pop, Uttrykksfullt, og med en kyndighet og klokskap som bidrar til å gi denne plata et sterkt skinn av oppriktighet.

VG (Stein Østbø):
En nydelig debut -Maries fele er like sentral som stemmen hennes – begge utstråler en inviterende glød som gjør «Framtida» til en oppsiktsvekkende bra debut.

Dagsavisen (Geir Rakvaag):
Framtida er nå – Hun kan godt ha ei sikker framtid som folkemusiker, men «Framtida» er sterk nok til at hun bør klare seg godt som popartist også. Kanskje hun ikke trenger å stå i bakgrunnen lenger hvis «Hver gang vi møtes» kommer til sesong 3 eller 4 om noen år?

Aftenposten (Svein Andersen):
På en utsøkt måte har hun klart å forene sin erfaring fra folkemusikken med bade viseformatet og popmusikkens krav til det fengende.Samtidig har hun komponert sanger som er både fremtidsrettet og rotekte med en nesten historisk klang som basis.

Haugesund Avis (Truls Horvei):
Sommerlig plate – Marie Klåpbakken har laget en sjarmerende og sommerlig plate. Noen dryss av melankoli er det også. En artist som det skal bli artig å følge videre

FVN (Rune Slyngstad) :
Inn i framtida -Marie Klåpbakken går inn i framtida med lyse utsikter. Det store publikummet som liker Vamp, Odd Nordstoga og Helene Bøksle, kan godt komme til å omfavne Klåpbakken også. Da vet vi hvordan det går

Hamar Arbeiderblad (Geir Vestad):
Framtida – Utgangspunktet er folkemusikk med en leken popvri av det fengende slaget. I det hele tatt en svært sympatisk debut med både særpreg og nerve.

Lillehammer ByAvis (Tore Feiring)
Platen burde kjøpes!  dette er eminent slåttepop, en mengde gode melodier med hitpotensiale, To Vakre Unge er nevnt, Sjarm (instrumental) må nevnes, Bjørka og Fuglane likeså (nesten litt Renaissance og Annie Haslam)