REX

Birgitte Stærnes og Martin Haug har fått masse positiv respons i media.

”Musikk i blodet”, skrev Aftenposten da Birgitte Stærnes ga ut Christian Sinding: ”Works for violin and piano” sammen med Jorunn Marie Bratlie.

”Fiolinspill til en sterk 5”, Adresseavisen.

”The duo´s splendid interplay, teamwork, musicality and the joy of musikal experience are their greatest assets.”, Katerina Tumova i musikkmagasinet Harmonie (Praha), om A Corda.

”Utrolig energi og glimrende virtuositet. Fremragende interpretasjon og skjønn klang. Liksom det var ingenting annet i verden, enn denne fiolinen og gitaren.”, Lubov Germanova i Muzika i Vremia, Moscow. (A Corda)

A Corda er en unik norsk fiolin-gitar duo som har gjort det stort både i Norge og internasjonalt siden samarbeidet startet i 1997. Birgitte Stærnes på fiolin og Martin Haug på gitar har turnert i en rekke land, og er nettopp ferdige med en lang turne i Kinas største byer. Høsten 2007 gjorde de konserter i Rudolfinum Prague og i Racmaninocsalen i Moskva.

I repertoaret finner du et spenn mellom alt fra barokk til samtidsmusikk, samt orginalkomposisjoner, så vel som egne komposisjoner og arrangementer. A Corda har høstet glitrende kritikker og stor respons fra publikum for sine konserter.

På albumet Playera kommer duoens stilistiske spennvidde og musikalske verden godt fram. Playera er som en blanding av spanske danser og argentinske tangoer.

Birgitte Stærnes har spilt inn to kritikerroste album, hadde en strålende debut i Wigmore Hall 2003 og vant en pris i Rotterdam int. Violin competition. Birgitte Stærnes har også jobbet seg opp et navn blant en masse utenlandske festivaler.

Martin Haug har gjort seg kjent internasjonalt med sine godt mottatte album, i samarbeid med Erik Stenstadvold. A Corda har gitt ut tre album, og er den eneste duoen som får ensemblestøtte av Norsk kulturråd.

Sjekk ut deres hjemme side HER